zaterdag 5 mei 2012

De E6 weer kampioen!

In een zinderende wedstrijd heeft de E6 na 9 van de 10 speelronden het kampioenschap binnen gehaald. Vandaag werd thuis met 4-4 gelijkgespeeld tegen de enig overgebleven concurrent Eendracht E3. Daardoor is Union, met nog 1 wedstrijd tegen SVO E1 voor de boeg, onbereikbaar geworden voor de concurrentie.

UNION E6 nu ook al voorjaarskampioen!
In de druilerige motregen maakte de E6 in eerste instantie een valse start. Achterin misten we helaas Bas, waardoor het nog even zoeken was voor onze defensie. De spits van Eendracht bleek een handige knaap en passeerde al in de eerste minuut op de achterlijn twee Unionisten en verraste keeper Marek in de korte hoek. Na een minuut of acht kwam Union zelfs met 2-0 achter door opnieuw een goede actie van deze jongen. Een mooi en hard schot van onze Tim kon door de Eendracht-keeper maar net afgeweerd worden. Aan de andere kant hield keeper Marek ons in de wedstrijd door een poeier uit zijn doel te ranselen. Van achteruit ging ausputzer Jules zich steeds nadrukkelijker met het spel bemoeien en via een van zijn gouden rushes schoot hij de bal snoeihard achter de keeper voor de aansluittreffer (2-1). Vlak voor rust was het opnieuw Eendracht dat toesloeg waardoor we tegen een 3-1 achterstand bij rust aankeken, een nieuw gevoel voor de E6 die niet gewend is om op achterstand te komen.

Jules in de warming-up

De tweede helft werden de zaken omgedraaid: Jules schakelde de gevaarlijke spits vrijwel volledig uit en de stofzuigende backs (Michas & Luuk) gingen fanatiek mee naar voren. Op het middenveld ging  Raf voorop in de strijd om de spitsen (Cyrus, Joris en Stijn) van goede ballen te voorzien. Al vlak na de rust zorgde Raf hoogstpersoonlijk voor de 3-2 aansluiting en daarna was het Cyrus die eindelijk met een van zijn vele schoten op doel voor de 3-3 gelijkmaker zorgde. Union was nu heer en meester op het veld en kreeg een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. Uit de enige counter in de tweede helft was het echter Eendracht dat voor de 4-3 zorgde. Met nog 15 minuten te gaan  liet de E6 het er echter niet bij zitten en gaven de jongens opnieuw vol gas. Zo'n 8 minuten voor tijd werd onze strijdlust  beloond met de 4-4 gelijkmaker door Raf, die de bal binnenkant voet laag in de hoek schoof. Iedereen in het veld en langs de lijn voelde dat Union dit vandaag niet meer uit handen ging geven. Er volgden nog wat goede mogelijkheden en er werd nu ook lekker samengespeeld. Toen de scheids voor het eindsignaal blies waren de jongens nog zo beduusd van het harde werken dat ze in eerste instantie niet door hadden dat ze kampioen waren. Bij de kampioensfoto's was het pas echt tot iedereen doorgedrongen: Union E6 - herfstkampioen, zaalvoetbalkampioen en voorjaarskampioen! Een unieke prestatie. Met dank aan de jongens natuurlijk en niet te vergeten de beide succescoaches Ton & Walter.
Diego Armando Maradonna: FELICIDADOS Oenion E6